maandag 22 december 2008

Smeltende chocoladecakejes


Hmmmm, chocoladecakejes! Of zijn het nu brownies? Deze cakejes zijn zo vol van chocolade, dat ze ook voor brownie door kunnen. Een heerlijk recept wat zowel warm als koud een succes is. Klaar binnen 30 minuten; en da's inclusief de oventijd!

Ingredienten voor 12 cakejes:
- 200 gram pure chocolade
- 25 gram boter (op kamertemperatuur)
-100 gram basterdsuiker
- 3 grote eieren
- 25 gram bloem
- zout

Materialen: Cakevormpjes, garde

Bereiden
1. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt au-bain marie.
2. Klop de boter met de basterdsuiker.
3. Voeg een voor een de eieren toe aan het boter-suikermengsel. Voeg daarna de bloem en een mespunt zout toe. Meng goed.
4. Haal nu de chocolade van het vuur en schep het door het mengsel. Roer het goed door, want de chocolade zakt naar de bodem.
5. Verdeel daarna het mengsel over 12 cakevormpjes en bak ze in 10-15 minuten op 200 graden gaar.

Tips:
- Serveer je de cakejes warm, zou ik ze richting 10 minuten bakken. Dan zijn ze nog wat vloeibaar van binnen, dat is heerlijk in combinatie met een bolletje vanille of kaneelijs! Wil je ze koud serveren, bak ze dan richting de 15 minuten. De cakejes op mijn foto zijn 15 minuten gebakken en heb ik koud geserveerd. Hmmmmm!
- Deze cakejes zijn echt ideaal: Ongelooflijk snel te maken en verrukkelijk!


Uit: Allerhande 02-08, Albert Heijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */