maandag 26 januari 2009

Hamburgers met spinazie en feta

Een hamburger hoeft geen vette hap te zijn!

Dit recept is voor vier burgers, maar op de een of andere manier heb ik dit recept tot nu toe vaak voor 2 personen gemaakt met dezelfde hoeveelheden. Deze heerlijke hamburgers zijn zó lekker, dat er zelfs met twee personen nooit een kruimel overblijft. Ze zijn kruidig, fris en nét even anders. Laat je niet afschrikken door de kruiden die je hiervoor moet aanschaffen: Als je deze burgers hebt geproefd, wil je ze snel nog een keer maken. En nog een keer.

Ingredienten voor 2 personen met veel honger(=4 burgers):
Voor de burgers:
- 2 sneetjes volkorenbrood zonder korst
- 1/2 citroen, geraspt en geperst
- 1 ui
- 500 gram rundergehakt
- 1/2 zakje peterselie, fijngehakt
- 1 theelepel piment
- 2 theelepels gemalen komijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 broodjes (zachte bolletjes)


Voor de spinazie

- 450 gram (diepvries) bladspinazie
- 50 gram feta
- 3 eetlepels pijnboompitjes

Bereiden:
1. Rooster het brood even kort en zorg dat het zo klein mogelijk wordt.
2. Meng het brood, de citroenrasp, citroensap, gesnipperde ui, gehakt, peterselie, piment, komijn en olijfolie samen met een snufje zout door elkaar en kneed het tot het een mooi geheel is.
3. Vorm 4 burgers van het mengsel. Zorg dat de burgers niet te hoog worden.
4. Bak de burgers in een pan gaar.
5. Ontdooi de spinazie, en roerbak deze kort met de gesneden feta. Rooster pijnboompitjes en strooi ze over de spinazie. Breng op smaak met peper en zout.
6. Snijd een bolletje door en leg de burger hierop. Serveer met de spinazie-feta-pijnboompitten.

Tips:
- Door het brood te roosteren kun je het wat beter in kleine stukjes krijgen, het wordt wat kruimeliger.

Uit: Allerhande 07-04, Albert Heijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */