dinsdag 10 maart 2009

Knapperige krakelingen

Wat doe je met een half pakje bladerdeeg ?

Zelf heerlijk krakend verse krakelingen bakken! Lekker voor bij de koffie of gewoon omdat je zin hebt in wat lekkers. Anders blijft dat halve pakje toch maar liggen in de vriezer en dat is toch ook zonde :)











Ingrediënten voor 20 krakelingen:
- 4 of 5 plakjes bladerdeeg
- 4 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels gesmolten boter
- Bloem

Benodigdheden:
- Deegroller
- Bakpapier

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar (op een bebloemde ondergrond) en rol ze met een deegroller uit tot een lap van ongeveer 20 bij 30 centimeter
3. Snijd de lap deeg in stroken van 1 cm breed (in de lengte, dus 30 cm lang)
4. Vorm Krakelingen van het deeg.
5. Bestrijk de krakelingen met de gesmolten boter en bestrooi ze met het mengsel van suiker en kaneel.
6. Leg de krakelingen op de bakplaat met bakpapier en bak ze in ongeveer 12 minuten krokant en bruin.

Tip:
- Laat de krakelingen wel even afkoelen, anders brand je je aan de hete suiker ! En ja dat is niet makkelijk want ze ruiken heerlijk :)

1 opmerking:

  1. Echt een superlekker idee om die overige plakjes bladerdeeg uit de vriezer te verwerken tot iets heerlijks! Ook een goed idee voor onverwachts bezoek bijvoorbeeld.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */