vrijdag 27 maart 2009

Tom Kha Kai

Thaise kokos soep met kip

Deze heerlijke soep staat met 20 minuutjes op tafel. Het was de eerste keer dat ik de soep van allemaal verse ingrediënten heb gemaakt. Deze soep was erg goed gelukt en echt heel snel klaar! Voorheen maakte ik de soep met een zakje Tom Kha Kai-pasta uit de Toko. Dit is eigenlijk net zo makkelijk. Echt een heel speciaal soepje, een aanrader!









Ingrediënten voor 4 personen:
- 5 cm galangawortel (loas)
- 2 stengels citroengras
- 800 ml kokosmelk
- 3 kleine rode pepertjes, klein gesneden zonder pitjes
- 4 dubbele limoenblaadjes
- 300 gram kipfilet
- 200 gram shiitakes
- 3 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels gehakte koriander
- 1 theelepel palmsuiker

Bereiden:
1. Snijd de kipfilet in blokjes, de galangawortel in plakjes, de citroenblaadjes in stukjes en het citroengras in dunne ringetjes, halveer de pepertjes en verwijder de zaadjes en snijd de pepertjes fijn.
2.Doe de kokosmelk in een pan en voeg de galangawortel, citroengras, rode peper en limoenblaadjes toe. Breng aan de kook en laat alles 5 minuten koken
3. Voeg de kipfilet, citroengras en palmsuiker toe en laat alles zachtjes koken tot de kip gaar is.
4. Haal de pan van het vuur en voeg als laatste het limoensap en de gehakte koriander toe.

Tips:
- Persoonlijk vond ik de galangawortel en de citroenbladeren wat hard om zo te eten, voor de galanga wortel is flink kauwen, deze zou ik er bij voorkeur uithalen voordat je de soep serveert, maar smaken verschillen uiteraard !
- Limoenblaadjes zijn te koop bij de toko.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */