maandag 25 mei 2009

Pasta met paddestoelen

Verrassend lekker simpel.

Een heerlijk simpele maar erg smaakvolle pasta. Waar restjes soms nog niet goed voor kunnen zijn. Ik ging de supermarkt uit met een flesje room en twee bakjes paddestoelen en toch kwam deze heerlijke pasta op tafel. Vooral het sausje op basis van room, kaas en gebakken uitjes gaf de pasta een erg lekkere smaak. Pasta stond ook nog eens binnen 20 minuten op tafel, wat wil je nog meer :)

Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 400 gram pasta
- 125 gram magere spekreepjes
- 100 gram Parmaham
- 100 gram shii takes
- 150 gram oesterzwammen
- 1 flesje kookroom (Blue band Finesse)
- 75 gram Parmezaanse kaas + beetje extra voor garnering
- 25 gram geraspte oude kaas
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- scheutje olijfolie
- versgemalen peper en zout

Bereiden:
1. Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
2. Breng ondertussen en grote pan met water en een beetje zout aan de kook voor de pasta.
3. Snijd de shiitake takes en oesterzwammen in grove stukken. Bak ze kort in wat olijfolie.
4. Fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie in ca. 5 minuten. Houd deze apart.
5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Bak de spekjes knapperig. Snijd de Parma ham in reepjes. Houd beiden apart.
7. Verwarm in een hapjespan of wok de kookroom. Rasp hierboven de kaas en laat deze smelten in de room.
8. Voeg de spekjes, ham en paddestoelen toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout.
9. Serveer de pasta en de saus met wat versgeraspte Parmezaanse kaas.

Tip:
- Ook lekker met kastanje champignons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */