maandag 4 mei 2009

Zelfgemaakte pizza

Zelf pizzadeeg maken; zo gedaan!

Ingrediënten Pizzadeeg voor 2 pizza's van ca. 26 cm:

- 140 ml water (lauwwarm)
- 1 eetlepel olijfolie
- 225 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel suiker
- 1/2 zakje instantgist

Bereiden Broodbakmachine:
1. Schenk het water en de olijfolie in de broodvorm.
2. Strooi het bloem over het water zodat al het water bedekt is.
3. Voeg het suiker en het zout in afzonderlijke hoeken toe, dus niet bij elkaar.
4. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en strooi daar het gist in.
5. Programmeer de broodbakmachine op de "deegstand' en laat het deeg kneden.

Bereiden met de hand:
1. Los de gist samen met de suiker op in het lauwwarme water. Laat het gistmengsel een paar minuten staan.
2. Kneed van het gistmengsel, olijfolie, bloem en zout een mooi soepel deeg.

Ingrediënten Tomatensaus:
- Olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 blik gepelde tomaten in blik (400 gram)
- versgemalen peper en zout
- bosje basilicumblaadje

Bereiden:
1.
Hak de knoflook en de basilicum fijn.
2. Doe een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook totdat deze lichtbruin begint te worden.
3. Voeg nu de tomaten (inclusief vocht) en de basilicum toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
4. Laat alles 20 minuten pruttelen en druk de tomaten stuk zodat je een mooie saus krijgt. Voeg naar smaak nog wat peper en zou toe.

Beleg:

- mozzarella
- tomaten
- gele paprika
- Serranoham
- basilicumblaadjes
- Parmezaanse kaas
- versgemalen peper en zou
- olijfolie
- of wat je maar lekker vind !

2 opmerkingen:

  1. het lijkt me een heerlijke pizza maar moet het deeg dan niet rijzen?? dat lees ik namelijk nergens trug in het recept

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */