vrijdag 2 oktober 2009

Pitabroodjes met kikkererwtenburgers

Heerlijke vegaburgers!

Weer eens wat anders dan een pitabroodje met shoarma. Deze burgers zijn heerlijk smaakvol door de verse en gedroogde kruiden, lekker in combinatie met de frisse yoghurt en de rucola. De brugers liggen zo in de pan allen een beetje voorzichtigheid gewenst met omdraaien, verder is dit recept zeer gemakkelijk en snel op tafel te zetten.

Benodigdheden:
-Keukenmachine of staafmixer
- Platte spatel om de burgers om te draaien



Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 8 pitabroodjes
- 2 blikken kikkererwten (a 400 gram)
- bosje peterselie
- bosje koriander
- 1 theelepel koriander poeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel gerookte paprika poeder (hot)
- peper en zout
- 2 eieren
- beetje olie
- zakje rucola
- yoghurt

Bereiden:
1. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen van de verpakking of maak heerlijke zelfgemaakte pitabroodjes.
2. Giet het vocht van de kikkererwten af en doe de erwten in een kom of keukenmachine. Voeg de peterselie en koriander toe en pureer tot een grof mengsel.
3. Breng de kikkererwten puree op smaak met koriander-, komijn- en gerookte paprikapoeder en wat peper en zout.
4. Roer de eieren er doorheen en verdeel de puree in achten.
5. Vorm nu kleine dikke burgers van de kikkererwten puree.
6. Verhit wat olie en leg de burgers in de warme pan. Druk te burgers voorzichtig wat plat.
7. Bak de burgers gaar en bruin in circa 4 minuten per kant. Het omdraaien van de burgers moet erg voorzichtig gebeuren anders zullen ze breken.
8. Snijd de pitabroodjes open en besmeer ze met wat yoghurt en doe een beetje rucola tussen de broodjes met daarop de burgers.


Tips:
- Het is ook erg lekker om wat fijn gesneden verse koriander door de yoghurt te mengen.
- Geen succes met het omdraaien van de burgers ? Het is ook erg leuk om kleine mini burgertjes te maken en meerdere kleine burgers per pitabroodje te serveren. Net zo lekker en succes gegarandeerd.

3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */