donderdag 30 september 2010

Gevulde citroen uit de oven















Het Foodblogevent van September wordt georganiseerd door Mariella van wijnkronieken.
Het thema is:'Eten in de kunst'. Dit thema sluit aan bij de tentoonstelling die vanaf 18 september in het Noord-Brabants Museum in Den Bosch te zien is: A la c'Arte. De kunst van het eten – Eten in de kunst.

Het idee is dat iedere foodblogger zich deze maand laat inspireren door een van de schilderijen uit de tentoonstelling:
A la c'Arte. Een heel origineel idee vind ik !

Zelf heb ik mij laten inspiren door het Stilleven met citroenen van Jan Bogearts uit 1928. Een tijdje geleden een zeer kunstzinnig hapje gegeten uit het kookboek Jamie's Italië. Het waren uitgeholde citroenen die vervolgens gevuld waren met mozzarella, een cherrytomaatje, basilicum en een ansjovisje. Het hapje zag er erg leuk uit en smaakte ook erg goed. Heerlijk met een stukje brood, waarmee je heerlijk het warme vocht uit de citroen kan deppen. Het recept heb ik iets aangepast door de ingrediënten klein te snijden en wat meer tomaat te gebruiken. Erg geslaagd en ware kunstwerkjes vind ik zelf :)


















Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 grote citroenen
- 1 bol buffel mozzerella
- 2 ansjovisjes
- 6 cherrytomaatjes
- klein handje verse basilicum
- klein gedroogd chilipepertje
- peper en zout

Bereiden:
1. Halveer de citroenen en haal het vruchtvlees uit de citroen met een scherp mesje of meloenboortje. Snijdt het onderste kapje van de citroenen af zodat ze gemakkelijk blijven staan.
2. Snijdt de mozzarella in kleine blokjes, de cherrytomaatjes in kwarten en hak de basilicum en ansjovis klein.
3. Meng alles door elkaar en breng op smaak met de chilipeper en peper/zout.
4. Schep de vulling in de citroenen en plaats deze op een bakplaat.
5. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de citroenen in ca. 10 minuten op 200 graden.

Laat heel even afkoelen en serveer met een lekker stuk brood.

Tips:
- Ook lekker als voorgerechtje, maak dan 2 hapjes per persoon en serveer er wat brood bij.
- Vervang het ansjovisje eens door een schepje groene pesto

3 opmerkingen:

  1. Lekker! Stuur je me nog even je adres, voor de toegangskaarten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zijn prachtig!!! Goed gedaan.

    Groetjes, Gabriella

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Femke, heb je me al je adres gestuurd? De kaartejs liggen klaar!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */